خطر آبغوره و آبلیمو در بطریهای پلاستیکی
مهندس غلامی، رئیس اداره بهداشت موادغذایی و اماکن عمومی وزارت بهداشت در خصوص به کار رفتن بیسفنول آ در ترکیب این بطریها با ابراز بیاطلاعی از انجام تحقیقاتی در این زمینه در ایران به خبر میگوید: به هر حال این بطریها از مشتقات نفتی است و به کار رفتن بیسفنول آ در آن برای مقاوم کردنشان چندان دور از ذهن نیست.
البته مهندس غلامی خطر اصلی این بطریها را تجزیهناپذیر بودن آنها و همچنین استفاده مجدد از آن میداند و ادامه میدهد: این بطریها تجزیه نمیشوند و مدتهای زیادی در طبیعت باقی میمانند که خطراتی برای محیط زیست دارند. ضمن اینکه قرار گرقتن آنها در معرض حرارت بالا و یا سوزاندنشان باعث آزاد شدن ترکیبات آلی آنها میشود که خطرناک است.
وی استفاده مجدد از این بطریها را آنگونه که در خانوادههای ایرانی مرسوم است برای نگهداری مایعاتی مانند آبغوره و آبلیمو و قرار دادن آنها در مقابل آفتاب را موضوعی بدتر از بد برمیشمارد و معتقد است: آبغوره و آبلیمو جزء مواد اسیدی هستند که به خودی خود روی پلی اتیلن و پلی استایلن بطریهای پلاستیکی تاثیر منفی دارند تا چه رسد به اینکه آنها را در مقابل آفتاب هم قرار دهیم. مهندس غلامی به یکی دیگر از خطرات این بطریها هم اشاره دارد و میگوید: حتی فریز کردن این بطریها خطرناک است و تاثیرات منفی روی مایعات درون آن دارد.